ADVARSEL

ULOVLIG IMPORT AV HUNDER!!

Ulovlig import av miniatyrhundvalper er et økende problem, og det påfører dyr ekstreme lidelser.

Vi tar på det sterkeste avstand fra denne aktiviteten.

Smuglingen vekker avsky i hele det organiserte hundemiljøet både i Norge og i Sverige både fordi det er fare for spredning av rabies og bendelorm som begge er dødelige sykdommer (også for mennesker) og fordi det strider mot norsk lov samt undregraver det seriøse arbeidet som legges ned for de aktuelle rasene i godkjente kanaler. Det kan heller ikke være særlig hyggelig å vite at du når som helst kan få pålegg om for eksempel avliving, ett besøk hos veterinæren eller et tips kan være nok til å avsløre en ulovlig importert hund. Med fare for spredning av sykdommer som kan true folkehelsen er det ikke grunn til å regne med å få støtte hos noen med en viss kompetanse på dette området Det er med andre ord grunn til å advare på det sterkeste mot å kjøpe hund som er kommet ulovlig til landet.

Slik unngår du hundehandlere: Ikke kjøp hunder på ukjente steder. Forlang fullstendige opplysninger om oppdretter og om hunden. Bli mistenksom dersom det bare står mobilnummer. Be om å få se valpens mamma. Be om vaksinasjonsbevis. Hunder over 4 måneder skal være ID-merket.

 

 

Webmaster Englehunden

© The contents of this site are protected by law. No part of this site may be reproduced, stored, transmitted or modified, in any form or by any means without my prior written permission. Violators will be prosecuted